Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Ela

Normy TSH

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ela
Jakie są normy przy określeniu że z tarczycą jest coś nie tak.Konkretnie chodzi mi o TSH.kiedy ten czynnik określa,że jest żle czy dobrze.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość haemophilus
Prawidłowe stężenie TSH to 0,4 - 4,0 mj.m./l. Jednak samo TSH nie wystarcza do jednoznacznego określenia stanu tarczycy. Należy jeszcze wziąść pod uwagę stężenie fT4, czyli wolnej tyroksyny. Choć uproszczając można powiedzieć, że jeśli TSH *4 to jest to niedoczynność, natomiast poniżej 0,4 nadczynność.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość basienka-72
jesli ja mam tsh 2,67 ilekarz odkryl u mnie horobe hashimoto a normy na wynikach wynosza od 0,4 do 4.jak to jest naprawde.bo czegos tu nie rozomiem.biore hormon w tabletkack 1/2 tablekti dziennie przez 3 miesiace.po tym czasie mam brac 1 w jeden dzien a nastapny 1/2 i tak w kolko.jest to najmniejsza dawka jaka istnieje 25.prosze o odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość KASIA
witam ja mam wynik tsh 0,946. proszę napiszcie mi czy on jest dobry czy zły. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ania
Kasia wynik masz dobry popatrz na normy od 0,4 do 4,0 ma wiekszosc laboratorium a Twoj dochodzi do1,0

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość basienka-72
Kasia wynik masz dobry popatrz na normy od 0,4 do 4,0 ma wiekszosc laboratorium a Twoj dochodzi do1,0 ja tez mam wynik w normie 2,67 (jesli norma jest 0,4-4,0--?)a jednak biore hormony.jak to jest?lekarka mi powiedziala ze te normy ulegly zmianie.jak jest naprawde?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość agunieczka_88
HEJ!Moj wynik tsh w 7tyg ciazy wynosil 7,97 przy normie(0,25-5,0).moj lekarz gin wysłał mnie do szpitala gdzie ponownie zrobili mi badania na tsh i moj wynik juz wynosił 4,56 i przepisali mi LETROX 50. NIEDAWNO JAKIES DWA DNI TEMU ROBIŁAM PONOWNE BADANIA NA TSH I MOJ WYNIK WYNIOSL JUZ 3.08 a obcnie jestem w 20 tyg. chciałabym sie dowiedzieć czy ciazy nic nie grozi i czy taki wynik jest w normie dla ciazy.normy podałam takie jakie mam w wypisie ze szpitala. prosze o szybka odp!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość g
witam. Właśnie odebrałam wynik tsh, który wynosi 4,07 mUl czy jest to wynik prawidłowy. Zakres referencyjny to 0,27 - 4,2 czy na wynik może mieć wpływ przyjmowanie środków antykoncepcyjnych??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Pati
witam ja mam takie wyniki : tsh 5,23 ft3 5.48 ft4 15.87 cholesterol 178 glukoza 92 nie wiem sama co myśleć o tych wynikach, tyję, mam przyspieszone bicie serca,wypadaja mi wlosy i jestem ciagle zmeczona,za pare dni mam wizyte u endokrynologa aha i usg tez mam zrobione,jest niby okey bo tarczyca w normie ale Pani mówiła że do końca nie wygląda tak jak powinna. z góry dziękuje za każdą odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość anula.p
Witam , moje wyniki to tsh 0.441 , ft3 3.44 i ft4 1.82 może orientuje sie ktos ,czy to jest tak w miarę czy tez lepiej udac sie do endokronologa ?? szczerze mówiąc te wyniki zrobiłam 2 mies.temu... i nie wiem juz czy się zacząć na siebie wkurzac ze przez ten okres nie byłam jeszcze u endo... staram sie także o dziecko a z tarczycą to nie przelewki...czy ktoś mógłby cos doradzic ?? z góry dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość justynaelk
OOO ja to dopiero mam wynik od dawna nie brałam leków,mam niedoczynność a wynik z wczoraj wynosi 0,07 baaardzo jest chyba zly

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość beata
witam moje wyniki tsh 0,848 (0,270-4,200) ft3 3,09 (2,02-4,43) ft4 1,55 (0,93-1,71) dodam ze 2 tyg temu tsh mialam 1,81 czy tak musi byc

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość dominika
Witam, proszę o pomoc w interpretacji wyników, wiem, że jest źle. Do lekarza dopiero mam termin za tydzień a ja jestem cały czas zdenerwowana. TSH = 34,716 (norma 0,350-4,940) FT3 = 3,46 (norma 1,71-3,71) FT4 = 0,79 (norna 0,70-1,48)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ela
Dostałam dzis wyniki z tsh3gen. i chce sie dowiedziec czy som negatywne czy pozytywne o to wynik 1,16 jedn ulUml min 0.27 max 4.20 prosze o odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ELA
cześć mam 34l,drugi rok się leczę. czy TSH 1.928 To prawidłowy wynik ,czy dawka leku dobra.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość syla
witam,mój wynik to TSH 1,40 mIU/I Norma 0,25-5,00 czy jest ok.proszę o odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×