Gość agnieszka Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam mam problem z pojawiającymi się pieprzykami jak grzyby po deszczu, np wystarczy ze pogniecie mnie dłuższy czas fiszbina od stanika a tam zaraz mnie swedzi a potem pojawia sie pieprzyk najpierw malutki a potem ciut wiekszy i troszke rośnie...skąd to sie bierze? czy nabawiłam sie tego chodząc do solarium dłuzszy okres czasu? Byłam z tym u dermatologa, myslac ze skieruje mnie na badanie dermatoskopem bowiem pieprzyków mam na brzuchu i w okolicach biustu około 15 (nowo nabytych)różnej wielkosci, koloru i wyglądu,niektóre delikatnie wypukłe lecz usłyszałam ze poprostu to pewnie od solarium.Boje sie nawet podrapac zeby cos nowego nie wyskoczyło Juz mam taka fobie ze boje sie iż mam jakiegoś nowotwora skóry ...Prosze o odp. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zapewne rzeczywiście te znamiona barwnikowe powstały na skutek opalania się na solarium. Jeśli dermatolog nie zauważył nic podejrzanego zapewne zmiany są łagodne i nie wymagają dalszej diagnostyki. Radzę już się więcej nie opalać. Prawdopodobnie Pani skóra tak reaguje na promienie UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 to znaczy nie jestem pewna bo zabardzo lekarka nawet na nie nie patrzyła, jednak mam pracę cały czas na powietrzu i wczesniej nie miałam z tym problem u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi