Gość MONIKA Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 moja 1,5 roczna córeczka ma z tylu pleców małe wglebienie w miejscu kości ogonowej lekarz chirurg dzieciecy stwierdził, że jest to zatoka(torbiel)śluzasta i że trzeba to operowac jak najszybciej bo im mniejsze jest dziecko tym lepiej ponieważ rana szybciej sie goi owe miejsce jest jednak w nienaruszonym stanie nic z tego nie cieknie ale lekarz powiedział, że prędzej czy pożniej to trzeba bedzie operowac mam wiec pytanie czy operacja w takiej sytuacji jest konieczna?a jesli tak to czy znieczulenie w kregosłup jest konieczne i jak je wykonaja u takiego małego dziecka ponieważ lekarz twierdz rownież że może zajsć potrzeba wyciecia kawałka kości ogonowej.ja bardzo sie boje nie wiem co mam zrobić jestem w kropce i trudno mi podjąc dobrą decyzję.prosze wiec o jak najszybszą odpowiedż i z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Radzę podporządkować się decyzji chirurga dziecięcego. Im wcześniej to się zrobi, gdy jeszcze nie występują powikłania ze strony zatoki tym lepiej dla dziecka i dla procesu gojenia się. Powikłania zatoki jeśli nie zostanie ona zoperowane są nieuniknione. Proszę się nie obawiać anestezjolog na pewno bez problemu wykonana znieczulenie podpajęczynówkowe nawet u tak małego dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi