Gość Grzegorz Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam Serdecznie !! Otrzymałem niedawno wynik badania histopatologicznego w celu stwierdzenia Chroby Crohna w opisie napisane jest : Obraz w granicach Normy i właśnie nie wiem czy mam tą chorobę ?? Miałem robioną kolonoskopie i wjelicie cienkim były licznek grudki chłonne miałem boleści w tamtych okolicach mam przepisane Pentase 500 3x2 tabletki Azatiopyyne 2x 1 tabletke niby jest lepiej ale jak nadusze sie w tym miejscu to czuje tak jak bym mnie ktoś kuł Igła Tomografia wykazała przewęzenie światła w jelicie c. i nieznacznie pogrubiała ściana ?? Może zrobic jakies dodatkowe badania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Ostatecznym rozpoznaniem choroby Crohna jest właśnie badanie histopatologiczne wycinków ze zmian patologicznych z jelita. Jeśli wynik jest ujemny raczej można wykluczyć tą chorobę. Decyzję co do dalszego leczenia i postępowania powinien podjąć gastroenterolog. Raczej miał Pan już wykonane wszystkie badania jakie można by było wykonać w przypadku tej choroby. Jedynie po leczeniu należałoby wykonać kontrolne TK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi