Gość Magda Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witam serdecznie Mam problem ponieważ ok rok temu zaczął pobolewać mnie paznokieć, przestał rosnąć i zrobił się żółty. Poszłam do chirurga lecz Pani powiedziała że nic się nie da z tym zrobić, muszę czekać albo jak Pani dr powiedziała przykleić sobie tipsa. Więc czekałam. Kilka miesięcy temu paznokieć zaczął powoli odrastać. Odrósł niecały centymetr i się zatrzymał, końcówka nowego paznokcia zrobiła się żółta, ma nieestetyczny wygląd. A stary się ledwo trzyma. Czy to jest coś poważnego? Czy nowy paznokieć zacznie dalej rosnąć? Czy może mam się wybrać do innego chirurga aby to obejrzał? Niepokoi mnie to że ten odrastający paznokieć zrobił się żółty. Bardzo proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Trzeba z tym problemem udać się do dermatologa. To zapewne grzybica paznokcia. Stan taki jest trudny do leczenia. Trzeba stosować leki przeciwgrzybicze miejscowo i ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi