Gość Dominika Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Wrósł mi paznokieć, pojawiła sie ropa i tzw dzikie mięso. 23 marca miałam wycięty klinowo paznokieć i mięso, założono dwa szwy, od tego czasy sączy się krew i ropa, palec jest czerwony spuchnięty. Mam pytanie co robić??Czekać do 1 kwietnia wtedy mam wyznaczony termin zdjęcia szwów czy iść do lekarza, a może niezbędny będzie antybiotyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Trzeba w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. Zapewne będzie konieczna antybiotykoterapia. W zależności od stanu miejscowego będą usunięte szwy lub jeszcze pozostawione do czasu wygojenia stanu zapalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi