Gość Patryk Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam! Czy są jakieś przeciwskazania przy tej dolegliwości (przepuklinie powrózka nasiennego) do ćwiczeń na siłowni ? Czy może to pogłębić wade albo coś w tym rodzaju? Pozdrawiam i dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Znaczy chodziło mi o żylaki powrózka nasiennego. Przepraszam, no chyba ze to jedno i to samo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 A więc ma to jakiś wpływ ? :) Odrazu zapytam jeśli to nie problem. Czy te żylaki powrózka nasiennego mają też wpływ na wydzielanie testosteronu przez jądra ? Dziękuje za odp. i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Po pierwsze jeśli będzie Pan ćwiczył na siłowni zwiększa Pan ciśnienie w jamie brzusznej co utrudnia odpływ krwi z jąder i zwiększa żylaki powózka nasiennego. Po drugie zastój krwi w jądra zmniejsza ich funkcje wydzielnicze (produkcję spermy, a także może mieć wpływ na zmniejszenie wydzielania testosteronu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Kurcze miałem nadzieje nie usłyszeć czegoś takiego :) No ale cóż zrobić? Usunąć te żylaki ? Wtedy będe mógł normalnie ćwiczyć? Bo nie chciałbym rezeygnować CAŁKOWICIE z siłownii. Siłownia to moje życie. Dziękuje jeszcze raz za odpowiedź. Pozdrawiam Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurek Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dołączam do pytania! Czy wcześniejsza operacja lewostronnej przepuykliny (siatka) nie przeszkadza w usunięciu żylaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi