Gość Bartek Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 WItam Panie doktorze. Od 8 lat mam zdiagnozowany refluks. 8 lat temu robiono mi gastroskopie jakmmi go diagnozowano. Przez ten czas raz bylo lepiej raz gorzej jesli chodzi o objawy. Moj refuks nie przejawia sie tym ze mam odczucie kwasnosci w przełyku, tylko czesto jak sie bardziej objem to mi sie jakby ulewa jedzenie z zoladka pomieszane z plynem ktorym pilem podczas posilku np herbata. Sa to czasem wieksze kawalki mniej pogryzionego jedzenia. Ostatnimi czasy sporo przytylem i objawy refluksu mocno m sie nasilily. Od 3 miesiecy biore Ortanol, jest znacznie lepiej. Ale jest jedna sprawa ktora mnie martwi, jak ziewne (wtedy zapewne rozszerzaja sie sciany przełyku) to jak zaraz po tym przełkne sline to odczuwam chwilowy bol w mostku. (wtedy kiedy slina przechodzi przez przełyk. Dadam ze nie chudne. Mam apetyt. I Oprucz tabletek nie stosuje zadnej diety, jem czasem pikantne rzeczy i od czasu do czasu wypije sobie piwo. Czy to normalne objawy refluksu Panie doktorze? co zrobic zeby nie miec tego bolu za mostkiem podczas przełykania? Dodam ze wyniki badani krwi mam w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Przede wszystkim należy mieć świadomość, że samo leczenie nie wystarczy. Należy odżywiać się prawidłowo według zasad dla choroby reflukoswej, czyli brak ostrych posiłków. Również wzrost masy ciała wpływa negatywnie na objawy. W Pana przypadku bóle spowodowane są właśnie refluksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patrycija Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 jak leczyć wrzody żołądka cały twardy napęczniały jak wygląda leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Leczenie wrzodów żołądka polega na stosowaniu leków zmniejszających wydzielanie kwasu solnego przez błonę śluzową żołądka oraz zastosowaniu diety jak w chorobie wrzodowej żołądka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi