Gość Przemek Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Dwa lata temu uleglem wypadkowi zdiagnozowano zwichniecie stawu barkowo obojczykowego.Byłem poddany leczeniu operacyjnemu- dwa druty kirsznera oraz petla z drutu popreg webera.Bylem w usztywnieniu desolta jakies 6 tygodni w gipsie .Nastepnie po jakimsczasie usunieto mi owe druty ( troche sie przemieszczaly czasem mialem wrazenie ze zrobia mi dziure w skórze i krępowały moje ruchy).Pozostawiono mi wewnątrz pętle z drutu.Moje pytanie brzmi czy pętla powinna być usunieta ? Jesli tak to minimalnie po jakim czasie i maksymalnie po jakim czasie? Przepraszam jak cos pokrecilem z terminologią ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Pętla z drutu może być usunięta jednak o tym musi zadecydować ortopeda. Raczej minimalnie usuwa się ją po pół roku maksymalnie nie ma określonej granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi