Gość Andrzej Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Od 2 miesięcy mam ból w boku klatki piersiowej lewa strona w okolicy tuż poniżej żeber występujący tylko w czasie kasłania i kichania. Opis zdjęcia Rtg klatki piersiowej :,, Pasmowaty poziomy zrost w lewym polu dolnym przy koniuszku serca.Ograniczone zacienienia w kątach przeponowo-sercowych mogą odp.skupiskom tkanki tłuszczowej.Kąty P-Ż wolne.Przepona gładka.Serce niepowiększone * . W środę mam mieć USG brzucha. Mam 51 lat. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź co ten opis Rtg znaczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Opis RTG może świadczyć o przebytym jakimś zapaleniu dolnych partii płuca lewego. Taki pasmowaty zrost może dawać dolegliwości bólowe jakie Pan opisuje. Proszę wynik skonsultować z lekarzem, który wydał skierowanie na to badanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Dziękuję za odpowiedź,w badaniu USG wyszły zmiany w śledzionie tj.krwiak lub torbiel wielkości 55,4 x 54,6 i oczekuję jeszcze na tomografię komputerową celem określenia rodzaju tych z zmian,będę się kontaktował jak zbiorę wszystkie wyniki badań z prośbą o poradę co i jak z dalszym leczeniem,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi