Gość Mateusz Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam!! Mam następujący problem.W drugi dzień świąt bożego narodzenia, upadłem z 6m. w wyniku czego doznałem Wieloodłamowego złamania kości piętowej z przemieszczeniem (Były to obie pięty). Po kilku dniach od zdarzenia przeszedłem operację podczas której zostały zamocowane druty Kirschnera. Lekarze zalecili mi nie chodzić przez 3 mies. Już się wszystko zrosło. I tu moje pytanie : W wyniku niechodzenia, prawdopodobnie nie ustoję na nogach. Czy są jakieś ćwiczenia Które pozwalają w miarę szybko odzyskać sprawność (siłę) w nogach. Z góry bardzo dziękuję o odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Trzeba w tej sprawie udać się do lekarza rehabilitanta. On po przeanalizowaniu całej dokumentacji medycznej i badaniu klinicznym pacjenta zadecyduje o odpowiednich ćwiczeniach rehabilitacyjnych. Nie można w prosty sposób odpowiedzieć na to pytanie bez bezpośredniego badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 A czy jest jakiś sposób żeby przystosować pięty do dotyku ziemi ( nie dotykałem nimi ziemi przez te 3 miesiące). teraz jak dotykam pietami podłogi mam dziwne i niemiłe uczucie , i od razu chce je podnieść po góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slawomir K. Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Mateusz mam pytanie do ciebie,6 miesiecy temu mialem podobny wypadek i zmiazdzylem piete prawej nogi,operacja zalozenia 5 srub odbyla sie 4 dni po upadku,bylem 8 tyg w gipsie i juz chodze bez kul,lecz dalej kuleje.Mam pytanie czy wrociles do sprawnosci sprzed wypadku?jezdze na snowboardzie i chcialbym do niego wrocic jak najszybciej,dopiero teraz zaczynam rehabilitacje i mam nadzieje ze kiedys jeszcze stane na stoku.Powrotu do zdrowia Slawomir K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi