Gość Suazi Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Bardzo prosze o informacje co to jest wiszące biodro i jakie są tego konsekwencji (np. czy są jakieś problemy z siadaniem, chodzeniem itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Wiszące biodro może powstać na skutek zmian silnych zwyrodnieniowych w stawie biodrowym, pozapalnych lub jako powikłanie endoprotezoplastyki. Staw wtedy jest niefunkcjonalny, kończyna dolna opadnięta, bez możliwości ruchu w stawie biodrowym, uniemożliwia to normalne funkcjonowanie ruchowe pacjenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 jestem od trzech lat na stawie wiszącym , po przebytej sepsie gronkowcowej , zostałam zdyskwalifikowana do endoprotezy , z powodu zmian zapalnych w szpiku . Radzę sobie bardzo dobrze, poruszam się o jednej kuli ni mam problemów z siadaniem , chodzeniem po schodach , rehabilituję się 2 razy w roku, a skrócenie kończyn 6 cm wyrównuje wkładką ortopedyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czesław Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Bardzo dziękuje Basi za informacje o wiszącym stawie ponieważ do tej pory żadnej wiedzy nie posiadałem. Jestem trzy miesiące po operacji, noga operowana zachowuje się jak teleskop w samochodzie czy jest to prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi