Gość Ewelina z Warszawy Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Witam Trzy dni temu po wizycie w toalecie zaobserwowałam u siebie krwawienie z odbytu. Zaniepokoiłam się i skojarzyłam fakty. Dwa miesiące wcześnie też miałam krwawienie ale wtedy powiązałam je z miesiączką, którą dostałam tego samego dnia. Od kilkunastu dnie męczyły mnie zaparcie. W dniu w którym zaobserwowałam drugie krwawienie po kilku godzinach zaczęłam odczuwać ból w okolicach odbytu. Zauważyłam też guz w okolicach odbytu (tak jakby wysunął się z wnętrza) a wcześniej go tam nie było. Po za guzkiem, bólem i krwawienie zauważyłam dzwiną wydzielinę z odbytu przy próbach wypróżnienie się. Wygląda ona jak mieszanka krwi z jakąś dziwną tkanką. Umówiłam się na wizytę do proktologa na następny dzień. Lekarz, który mnie zbadał powiedział, że pękł mi guzek i że to bardzo dobrze dla mnie, bo nie będzie mi musiał nic nacinać i że jest to dla mnie mniej bolesne. Ale już o wydzielinie nic nie wspomniał. Dostałam leki: - Detralex - tabletki 2 x dziennie po dwie tabletki, po 2 dniach zmniejszyć dawkę do 2 x 1 tabletka dziennie aż do wyczerpania opakowania. - czopki Distreptaza - 1 na noc przez 6 dni. - Maść Heparinum do smarowania okolic odbytu 4-5 x na dzień. Według zaleceń lekarza zmieniłam też dietę. Więcej błonnika i dużo wody. I tutaj przechodzę do sedna sprawy. Ból pod wpływem leków jest niewielki i mało dokuczliwy. Jednak za każdym razem kiedy chce się wypróżnić wycieka z odbytu ta wydzielina. I wcale nie jest jej mało. Tak jak pisałam wcześniej wygląda jakby była resztkami tkanki i jest zabarwiona na różowo. Martwię się, bo pojawia się przy każdej wizycie w toalecie. Dodatkowo zwiększyło się wydzielanie gazów i z powodu bólu trudniej mi je kontrolować tak by nie narobić sobie wstydu publicznie. Chciała bym wiedzieć czym jest lub może być ta wydzielina i czy powinnam udać się na kolejną wizytę? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Dodam jeszcze, że przez ostatnie kilka tygodni co pewien czas męczył mnie ból w krzyżu. Na tyle nieznośny wieczorami, że uniemożliwiał mi funkcjonowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Zdiagnozowano u Pani hemoroidy. Prawdopodobnie jest ich więcej, stąd niezbędna będzie kolejna wizyta. Zaparcia sią tego skutkiem, stres dodatkowo potęguje wzdęcia. Wydzielina jest wynikiem stanu zapalnego, należy stosować się do zaleceń lekarza i w razie wątpliwości ponownie się z nim skonsultować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi