Gość Mateusz Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam, dnia 28 listopada 2009 roku trafiłem do szpitala z powodu bólu brzucha. Robione były wtedy wszystkie badania oprócz kolonskopii i badania kału. Oczywiście wszystkie badania nic nie wykazały. Po wyjściu że szpitala tzn. 1 grudnia trzymałem się diety lekkostrawnej jakiej mi kazano i miałem ją stosować przez 1 miesiąc. Ostatecznie bóle brzucha trwały 1,5 miesiąca, po czym się okazało że mogę już wszystko jeść, jadłem już dużo rzeczy m.in.: placek po węgiersku z pieczarkami, kotlety schabowe, surówki, piergoi rustkie, płatki z mlekiem, napój gazowany, spagetti itp. Teraz pozostał jeden problem, mianowicie ból, gdzieś w okolicach dołu przed oddaniem stolca, bóle są 3-6 sekundowe o natężeniu słabym, średnim i bez uczuciowym. Po oddaniu stolca wszystko wraca do normy. Chodzę do gastrologa prywatnie i dostawałem już takie tabletki jak : Tribux, Priobolac, Debridat, oraz kazał mi zrobić badanie kału a wyniki nic nie wykazały. Problem w tym że od jakiegoś 15 stycznia moge jeść, ale niestety do dzisiaj pozostał ból przed oddaniem stolca. Więc tabletki pomogły tylko jeżeli chodzi o kwestie jedzenia. Moje pytanie co mam teraz robić ? Czy mam iśc do szpitala znowu i robić kolonskopię ? :(:(:(. Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Dodam jeszcze że nie mam problemów z oddaniem stolca, stolec jest w prawidłowej formie, nie ma krwii, ani śluzu. Nie mam uczuć przejedzenia, czasami zdarza się że np.bo batoniku np .: *Mars* dużo gazuje, czuje jakby się w środku zupa jakaś gotowała, trwa to 10 min i spokój. Krew była raz podczas gdy zjadłem pierogi ruskie ale było to na wigilii, o tym wie lekarz lecz nie kazał mi robić koloskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Jeśli w stolcu pojawia się krew, to jest to pierwszy sygnał, żeby przeprowadzić kolonoskopię. Niepokojącym objawem jest również te bóle przed/podczas defekacji (wypróżniania). Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Rozumiem, ale to było dnia 24-27 ( nie pamiętam dokładnie ).12.2009 rok. od tamtej pory nie było ani razu krwii w stolcu, wtedy też miałem problemy z samym jedzeniem. Teraz jest wszystko wporządku, po każdym z w/w posiłku nie odczuwam bóluw brzucha, tylko przed samym oddaniem stolca, bo podczas samego oddawania to już nie. Co również może wydawać się bardzo dziwne to to gdy wypije Cappucino i mam na przykład chęć oddania stolca to nie czuję bólu wogólę. Ten fakt zgłosiłem u swojego lekarza, a on stwierdził *że jakiś środkek z tego napoju dobrze wpływa na pana organizm*. Nie ukrywam że boję się tego badania, i w ostateczności go zrobię jak będę musiał. Dwa że @Natalia nie wiem kim jesteś, czy zwykła osobą fizyczną czy lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi