Gość Ewcia Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Dzień dobry dokładnie 8 dni temu miałam wycinaną przetokę okołoodbytniczą,wczoraj lekarz wyciągnął mi szwy oprócz tego miałam zostawioną małą dziurkę po drenie.Moje pytanie brzmi ile czasu poleci mi z tej ranki ropa jeszcze i czy troszkę opuchlizna jest normalna,ponieważ pojawiła się dzisiaj w nocy a ropa wycieka od początku.Bardzo się martwie,proszę o poradę co mam zrobić. // dodano Dzisiaj miałam zakrwawiony cały opatrunek i troszkę czułam ucisk czy to normalne proszę o odpowiedz na moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 To wczesny okres pooperacyjny. Zazwyczaj taka rana goi się około 3-4 tygodni. W tym czasie może wydzielać się w niewielkiej ilości ropa oraz rana może być w obrzęku. Oczywiście należy po około dwóch tygodniach udać się na kontrolę do Poradni Chirurgicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi