Gość Romek Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam Mam następujący problem. 23.02.2010 przeszedłem fundoplikacje przełyku/żołądka oraz usunięcie woreczka żółciowego z powodu polipa. Od tego czasu praktycznie każdy posiłek wywołuje u mnie ostre bóle brzucha oraz biegunkę. Już nie wiem co mam jeść. Np. dzisiaj zjadłem delikatny budyń o smaku waniliowym, specjalnie uważałem, żeby nie był np. czekoladowy bo wiem, że czekolada jest zakazana. I wspomniany budyń przetrwał w moim organizmie jakieś 30 minut. Jako, że operowany byłem w mieście oddalonym od mojego miejsca zamieszkania o kilkaset km to możliwość porozmawiania z moim chirurgiem będę miał dopiero za kilka dni. Co powinienem zrobić, nie czekać i jak najszybciej się do niego udać czy może przyjąć jakieś leki? Czy to w ogóle normalna reakcja? Dodatkowe moje pytanie brzmi czy oprócz ewentualnej diety są jakieś długoterminowe skutki braku pęcherzyka żółciowego np. choroby nerek i serca bo spotkałem się z takimi opiniami. Jestem dosyć młody mam 25 lat i zastanawiam się czy ten fakt automatycznie skróci mi żywot. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 WITAJ - ja miałam usunięcie woreczka zółciowego 17 lutego i mam podobne problemy - pojawiła się biegunka - dietę utrzymuję jak należy. Z tego co tu czytam to wiecej osób ma podobne dolegliwosci . Lekarz mnie nie uprzedził o możliwosci takich objawów - więc nie wiem teraz , czy tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Romek Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 I po tych dwóch tygodniach nie odczuwasz żadnej poprawy? Ja zauważyłem, że po nabiale się to nasila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi