Gość Tomek Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Jestem 17-letnim nastolatkiem. W mojej rodzinie występuje uwarunkowania genetyczne , w wyniku których mężczyźni mają obustronne przepukliny pachwinowe.Wydaje mi się,że i ja należę do tej grupy. W wieku 6 lat poddany zostałem operacji na przepuklinę pachwinową po lewej stronie. Od tamtej pory cały czas żyje ze świadomością,że i po drugiej stronie będę ją miał. Podczas tegorocznych wakacji podczas pracy w hurtowni, po całym dniu ciężkiego wysiłku poczułem dokuczliwy ból w okolicy brzucha i podczas rozluźnienia moszny zauważyłem,że prawe jądro jest niżej niż prawe. Od tamtej pory myślałem,że mam przepuklinę. Dzisiaj postanowiłem,że pójdę do lekarza rodzinnego jedynie o potwierdzenie i dalsze zalecenia co do operacji. Po obejrzeniu mojego przyrodzenia, które było spięte(faceci wiedzą, o czym mówię)i zakaszleniu, stwierdził,że jestem zdrowy. Moje pytania dotyczące bólu brzucha pozostawił bez odpowiedzi. Dlatego proszę o odpowiedź czy na pewno nie mam przepukliny? Czy lekarz mógł się pomylić? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Najlepiej aby przepuklinę wykluczył lub potwierdził chirurg. Jeśli jest to mała przepuklina to lekarz rodzinny mógł jej nie wychwycić. Niestety ale mimo wykonanego zabiegu po jednej stronie, może dojść do nawrotu przepukliny, jeśli w Pana rodzinie istnieje większe wyryko powstawania przepuklin to radzę uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi