Gość Kasia Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Mój tato ostatnio robił prześwietlenie klatki piersiowej, w wyniku napisano, że ma zwapniały węzeł chłonny na szyi, może mi pan powiedzie co to może oznaczac? proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 To oznacza, że jest to jakiś nieczynny węzeł chłonny, który zapewne powstał z powodu przebytego w przeszłości jakiegoś zapalenia co spowodowało jego zwapnienie. To nic poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk87 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam mam pytanie dwa lata temu miałem taki problem problem z przełykaniem jedzenia a nawet i śliny 3 miesiące praktycznie żyłem na jogurtach schudłem dużo od lekarza do lekarza tylko antybiotyki i nic myślałem że oszaleje później zrobiłem na własną rękę usg wykazało że mam zwapniały węzeł chłonny i to powoduje w jakiś sposób problem z przełykaniem później brałem flegaminę i mi po kilku tygodniach ten koszmar znikną . A teraz odczuwam to samo co kiedyś proszę o odpowiedź jak to wyleczyć dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystyna Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Badanie z 30.01 2014r. kręgosłupa . ( prześwietlenie ) W rzucie kości krzyżowej po stronie prawej widoczny dobrze wysycony nieregularny cień wielkości 24x17 mm- zwapniały węzeł chłonny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi