Gość Ola Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 W dniu dzisiejszym byłam na kontrolnym USG piersi. ponieważ wyczułam guzka w prawej piersi. Jestem po 3 zabiegach podczas których miałam usuwane guzki (dysplazja). Dziś podczas badania lekarz specjalista radiodiagnostyki w opisie napisał tak : * Obie piersi o budowie gruczołowej z cechami dysplazji. W sutku prawym w miejscu wyczuwalnego zgrubienia na pograniczu głównych kwadratów widoczne jest wyspa tkanki gruczołowej z drobnymi torbielami w skupieniu, o wym. 5mm, 6,3mm, 3,8mm. * Bardzo proszę o podpowiedź czy powinnam się martwić, byłam na USG 5 miesięcy temu i tego nie było. Co powinnam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Można wykonać kontrolne USG sutka za około 6 miesięcy. W razie powiększania się zmiany rozważyć wykonanie biopsji cienkoigłowej celem diagnostyki i dodatkowo leczenia torbieli przez ich opróżnienie. Decyzję co do dalszego postępowania musi podjąć lekarz, który kierował Panią na badanie USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BreastActives Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Przede wszystkim konsultacja z lekarzem,ale ja zrobiłabym biopsje cienkoigłowa,z opróżnianiem torbieli na razie nie działałabym pochopnie. Ale ostateczna decyzje podejmie lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 ,Mam to samo i jestem przed tym zabiegem ,,, jestem przerażona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi