Gość Mirek Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam serdecznie! Jestem 1,5 miesiąca po laparoskopowym usunięciu pęcherzyka żółciowego i nadal następuje wyciek z dwóch ran po zabiegu (jednej w okolicy pępka). Systematycznie zmieniam opatrunki.Po uprzednim umyciu pod prysznicem miejsc,gdzie występują rany, stosuję dezynfekcję wodą utlenioną,a następnie nasączam wyjałowiony gazik rywanolem,który przykładam na ranę. Chciałbym się dowiedzieć,czy nie wytworzył się jakiś stan zapalny (dość długo to trwa) i czy nie należałoby podjąć innych metod farmakologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Oj to chyba coś jest nie tak, ja jestem 17 dni po laparoskopii i mam już blizny. Radzę skonsultować temat z lekarzem i to szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi