Gość Zosia Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam, Jestem 7 dobę po operacji wstawienia implantu DIAM, w odcinku L5/S1. Rana pooperacyjna goi się ładnie,nie gorączkuję.Martwi mnie natomiast opuchlizna pleców.Wizytę kontrolną mam dopiero za dwa tygodnie i trochę się martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 To normalne po takiej operacji. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Obrzęk powinien powoli ustępować w przeciągu najbliższych 2 -3 tygodni. Jeśli jednak jest Pani tym bardzo zaniepokojona proszę wcześniej zgłosić się na wizytę kontrolną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zosia Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Dziękuję za odpowiedź..to już mój drugi zabieg i może troszkę już jestem przewrażliwiona.Zapomniałam dodać,że obrzęk jest powyżej miejsca, które było operowane...wydaje mi się,że to już odcinek piersiowy.W tym miejscu jest opuchlizna i boli mnie kręgosłup.Może po prostu cały kręgosłup układa się na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Zosiu piszesz że jesteś po operacji wstawienia implantu diam, mnie właśnie czeka taka operacja już za tydzień błagam napisz mi jak ta operacja wyglada, gdzie i jak duże jest cięcie jak wyglądają pierwsze dni po operacji? bardzo prosze o jakies bliższe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zosia Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witaj, Nacięciem się nie martw..jakieś 5cm.Po zabiegu trochę boli,gdzieś tak do pięciu dni,potem jest już dużo lepiej.Jestem już 8 dni po zabiegu i spaceruję po parku..tak ok 3omin.Z każdym dniem jest lepiej. W sumie sam zabieg trwa ok.godziny.Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 A w którm miejscu jest to cięcie? na placech? bo z tego co udało mi sie znależć w inernecie to piszą że operacja jest wykonywana u pacjenta leżącego na plecach, więc jak to wygląda?(pytam bo brzuch już mam pociety przez inną operacje a nie chciałabym wyglądać jak Frankenstein) czy miałas też wszczepiany implant dysku czy tylko diam?(bo ja mam mieć oba) po jakim czasie staje sie na nogi? w której dobie? Dziękuje za odpowiedzi :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zosia Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Witaj, Ja miałam tylko Diam..nacięcie jest na plecach.Na następny dzień po zabiegu już wstałam. Widzę jednak,że u Ciebie będzie jeszcze dodatkowy zabieg...Proponuję Ci, abyś dokładnie wypytała lekarza.Ja obecnie jestem 10 dzień po zabiegu,nie zażywam już leków przeciwbólowych,spaceruję...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 ślicznie dziękuje za odpowiedzi, życze jak najszybszego powrotu do pełni sił :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi