Gość Aleksandra Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam!! Stwierdzono u mnie zakrzepicę żył głębokich lewej kończyny dolnej ! Po tygodniowym pobycie w szpitalu lekarz w poradni chirurgicznej przyszpitalnej przepisał mi acenocumarol i co tydziń mam robić badania na krzepliwość . Choruję również na grzybicę stóp i paznokci . Moje pytanie brzmi czy przy używaniu ww. leku mogę również używać mycosyst - lek na grzybicę , czy moge jeździć na rowerze stacjonarnym i czy muszę stosować diętę jeżeli tak to jaką ??? bo tych informacji niestety nie otrzymałam od lekarza prowadzącego. Dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Moje pytanie brzmi czy przy używaniu ww. leku mogę również używać mycosyst - lek na grzybicę , czy moge jeździć na rowerze stacjonarnym i czy muszę stosować dietę jeżeli tak to jaką ? - można stosować leki przeciwgrzybicze przy stosowaniu acenokumarolu przy czym działanie acenokumarolu w tym przypadku może być silniejsze (trzeba dokładnie kontrolować krew na krzepnięcie - wskaźnik INR) - można jeździć na rowerze stacjonarnym, ale poziom siodełka ustawić wysoko, aby zbytnio nie zginać kolan - przy zakrzepicy żył głębokich nie trzeba stosować żadnej diety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aleksandra Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi