Gość tesia Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Jestem po operacji usunięcia macicy z przydatkami ( byłam cewnikowana ) 6 tygodni temu. Od dwóch tygodni zauważyłam powiększone węzły chłonne w prawej pachwinie i bolał mnie pęcherz. Badanie moczu wykazało leukocyty w polu widzenia a posiew dodatni staphylococcus epidermidis. MS- metycylinpwarażliwy, wrażliwy na kloksacylinę, penicyliny z inhibitorem betalaktamazy,cefalosporyny I,II i IV generacji. 10/4 - 10/5 drobnoustrojów w 1 ml. Lekowrażliwość gentamycyna ( S ), ciprofloksacyna ( R ), TRIMEToPRIM SULFAMETOKSAZOL ( R ), oksacylina ( S ). Oczekuję na wizytę u urologa za 5 dni, bardzo się denerwuję i może powinnam coś brać profilaktycznie do tego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 ja bym brała tylko prouro, podmywała się naparem ziołowym i czekała na antybiotyki, które lekarz przepisze. pamiętaj o probiotykach osłonowo w czasie i po kuracji. zdrowia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zo Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Prosze, napisz, co Ci lekarz przepisal i czy skutkuje, dobrze? W posiewie moczu wyszedl mi Staphylococcus i nie wiem, jakie lek bylby najlepszy, podobno Cipronex jest dobry na pecherz, ale nie wiem konkretnie jak na ta bakterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi