Gość Władysław Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Od 4 miesięcy bardzo często bolą mnie plecy ( kręgosłup) w różnych miejscach nie zależnie od tego czy chodzę siedzę czy leżę. Wcześniej lekarz tłumaczył że to są bóle od woreczka żółciowego ( byłem przed operacją usunięcia ) W styczniu metodą laparoskopową usunołem go, a bóle pozostały. W szpitalu nawet zaczeły mi drętwieć palce prawej ręki. Brałem przez 10 dni xefo rapid 8mg przepisany przez chirurga, który pomógł, ale po skończeniu leku bóle wróciły. Lekarz ogólny skierował mnie na RTG kręgosłupa i wystawił skierowanie do neurologa. Mam wyniki i chciałem zapytać czy one coś konkretnego znaczą dla moich dolegliwości. Termin mam odległy na końca marca . Cytuję wynik *Kręgosłup piersiowy o zachowanej kyfozie z minimalną prawowypukła skoliozą. Wysokość trzonów i przestrzeni m-k prawidłowe* Czy te bóle mogą pochodzić od kręgosłupa czy to coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Tak bóle mogą być związane ze skoliozą czyli skrzywieniem kręgosłupa. Neurolog po badaniu i obejrzeniu zdjęć zastosuje odpowiednie postępowanie. Być może zaleci jeszcze rezonans magnetyczny kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi