Gość mena Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 U mojego syna wyktyro w wymiocinach w szpitalu lamblie , gdzie trafiliśmy z silnymi bólami kolkowymi i wymiotami.Natomiast gastroskopia wykazała zapalenie żołądka i przełyku dolnej części.Czy może to mieć związek z lambliami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Tak oczywiście może to mieć związek z zakażeniem lambliami. Trzeba włączyć odpowiednie leczenia, a takowe objawy powinny ustąpić. Z reguły po zastosowaniu odpowiednich leków można swobodnie zwalczyć zakażenie lambliami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mena Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Nie wiem czy dodrze określiłam wcześniejsze pytanie. Bo chodzi mi czy zapalenie i obrzęk żołądka i przełyku może być spowodowane przez obecne tam lamblie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Tak rzeczywiście może być zakażenie lambliami powodem zapalenia żołądka i przełyku. Lamblie zazwyczaj bytują w żółci, która okresowo może dostawać się do żołądka, a nawet przełyku i wywoływać stan zapalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krysia Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Chciałam się zapytać czy przewlekłe zapalenie żołądka ,ciągłe nudności i częsty ból brzucha może mieć związek z lamblią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi