Gość Bartek 24 lata Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam Zgodnie z opisem zamieszczonym na stronach internetowych *zdiagnozowałem* u siebie guzek odbytu. Wykształcił się on bardzo szybko ( w przeciągu trzech dni ) , nie boli, na początku swędział ale zastosowalem masc na hemoroidy i przestał. Teraz swędzi tylko przy otarciach. Jest on wielkości mniej więcej paznokcia kciuka. Problem polega na tym, że jestem marynarzem i obecnie jestem na statku. Kontrakt kończy mi się za dwa miesiące i nie wiem czy mogę czekać z leczeniem tak dlugo. Nie miałem żadnych przygodnych stosunków seksualnych :) , dwa razy troche przemarzlem, siedzialem tez raz na zimnym, po alkocholu wydawało mi sie ze sie pogarsza. Zgodnie z zaleceniami na stronach internetowych zacząłem sie teraz zdrowo odzywiac - duzo warzyw, owoców i ciemny chleb. Proszę o radę czy mogę czekać z leczeniem dwa miesiące, nie chciałbym rezygnować z kontraktu ale jeżeli trzeba to trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Jeśli ma Pan tylko z objawów świąd to raczej można swobodnie poczekać z leczeniem nawet przez dwa miesiące. Proszę dbać o higienę tej okolicy (nie przeziębiać, myć i dokładnie osuszać tą okolicę). Stolce powinny być luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość INES Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Dzień dobry... Mam pytanie... przy odbycie mam guzki (hemoroidy) wielkości rodzynka - wystają one... Nie wiem co mogłoby mi pomóc - bym mogła kupić w aptece coś dobrego bez recepty... lub jakieś domowe sposoby... W następnym tygodniu mam wizytę u ginekologa i nie wiem czy w tej sprawie to ginekolog się zajmuje - czy wspomnieć coś na ten temat... hmm - czy od hemoroidów jest inny specjalista. Do kogo mam się zwrócić w tej sprawie? Bardzo proszę o pomoc - z góry ślicznie dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Od hemoroidów (u chorób odbytu) jest proktolog. Ginekolog się tym nie zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 ja miałem podobne objawy zastosowałem przymoczki z borasolu i cudowne ozdrowienie w ciągu 1 dnia borasol w aptece kosztuje parę złotych i jest bez recepty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi