Gość joanna Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Mój 4 letni syn 3 lata temu przeszedł operację usunięcia tłuszczaka z brzuszka Dzisiaj syn miał robione kontrolne usg po którym dowiedziałam się ze synek ma powiększone węzły chłonne w jamie brzusznej jeden z większych znajduje się pod trzustką następne usg mamy za 5 miesięcy nie skarży się na bóle brzuszka ale za to w nocy od pewnego czasu okropnie zgrzyta ząbkami czy to może być przyczyną powiększenia węzłów chłonnych?Pani Doktor nie udzieliła mi odpowiedzi na szereg pytań ponieważ zaczynam się bać bardzo bym prosiła o odpowiedz czym może być to spowodowane i czy może mieć to związek z wcześniejszą operacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Raczej takie powiększenie węzłów chłonnych w jamie brzusznej nie ma nic wspólnego ze zgrzytaniem zębów ani z przebytym zabiegiem. Być może jakieś ognisko zapalenia tkwi w organizmie co powoduje właśnie odczynowe powiększenie węzłów chłonnych w jamie brzusznej. O przeprowadzeniu jakichkolwiek badań powinien zadecydować pediatra (być może trzeba wykluczyć podłoże pasożytnicze tego stanu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi