Gość agnieszka Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam, w badaniu usg mojej coreczki wyszło że ma powięszoną śledzione - 50mm czy to coś poważnego.zaznaczę ze przychodzila infekcję gornych drog oddechowych- lekki katar i kaszelek. czy to powiekszenie moze miec zwiazek z ta infekcja czy to zupelnie nie ma zwiazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Tak, takie powiększenie śledziony u bardzo małych dzieci może być skutkiem infekcji organizmu. O dalszym postępowaniu powinien zadecydować pediatra. Najlepiej byłoby wykonać po około miesiącu kontrolne USG jamy brzusznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 bardzo dziękuję za odpowiedz. mam jeszcze jedno - czy te 50mm to strasznie duzo odbiega od normy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Raczej nie. Wielkość śledziony też zależy od wielkości samego dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 troszke sie uspokoiłam.malutka ma 3 miesiace wazy 5800 i ma 60 cm a wyniki krwi sa w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 czy wobec wielkości i wagi mojej malutkiej powięszenie jest duze?no i jakie są normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi