Gość beatab29 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam!Mam na imie Beata mam 32 lata mam takie pytanie.Trzy tygodnie temu miałam robioną kolonoskopie z pobraniem wycinków.Wynik brzmi jelito grube bez zmian lekkimi nadżerkami po płynie przeczyszczającym i po wyniku histopatologicznym śluzówka jelita grubego z nielicznymi naciekami zapalnymi.Gastrolok powiedział ze to bardzo dobry wynik i nie mam sie czym martwic .Po trzech tygodniach objawy powróciły tym razem okazuje sie ze to zapalenie woreczka żółciowego ból rozlewa mi sie po całym brzuchu miałam robione już chyba wszystkie możliwe badania i wszystkie są bardzo dobre.Jestem osobą nie palącą ,nie pijącą odrzywiam sie tak zdrowo.Więc mam pytanie czy ten wynik z kolonoskopi jest prawidłowy i czy może od początku miałam problemy z woreczkiem żółciowym i on mi tak promieniuje? Kamieni brak bóle brzucha nieustające jakie badania mogę jeszcze wykonać?helicobakter wynik ujemnu krew w kale ujemny pasożytów nie mam.Proszę o szybką odpowieć i dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Wygląda na to, że dolegliwości raczej od początku są związane z zapaleniem pęcherzyka żółciowego. Wynik z kolonoskopii tylko opisuje niewielki stan zapalny, nieistotny klinicznie. Czasami, rzadko, ale występuje bezkamicze zapalenie pęcherzyka żółciowego, które można rozpoznać w czasie USG (pogrubienie ściany pęcherzyka). Taki stan trzeba skonsultować z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beatab29@o2.pl Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam!Wyszłam ze szpitala dwa dni temu zrobiono mi znowu wszystkie badania i usg.Nie znaleziono zupełnie nic żadnego stanu zapalnego woreczka żółciowego.Gdy jestem karmiona dożylnie jest wszystko ok gdy wracam do normalnego jedzenia ból wraca pod prawe żebro plecy i jelita.Zrobiono mi już wszystkie konieczne padania.Może to psychiczne podłoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Być może ma to podłoże psychiczne. Proszę w tej sprawie jeszcze spróbować skonsultować się z gastroenterologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi