Gość Magda Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Dzień dobry mam pytanie doktorze otóż mam już ustawione hormony przynajmniej tak mi powiedział mój endokrynolog TSH 3 gen. 2,380 FT4 1,62 ng/dl {0.93-1,70} anty-TPO*600,0 IU/ml {*34,00} to chyba dobre wyniki??kiedy będzie widoczna jakaś poprawa ciągle jestem zmęczona boli mnie kręgosłup ręce,nogi jest mi ciągle zimno,jestem senna i ciężko mi schudnąć jestem opuchnięta i czuje jakbym miała wodę zatrzymaną w organiźmie,zażywam Euthyrox n 50 od 6 miesięcy i czuje się nadal okropnie,proszę powiedzieć kiedy będzie widoczna ta poprawa skoro mam już wszystko w normie.Bardzo proszę o pilną odpowiedz gdyż wizytę u mojego lekarza mam dopiero w lipcu.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 anty-TPO*600,0 IU/ml {*34,00} anty-TPO jest wysokie co może świadczyć o toczącym się dalej procesie zapalnym mimo wyrównania poziomów hormonów dzięki substytucji. Niestety taki stan zapalny może trwać miesiącami. Musi się Pani uzbroić w cierpliwość, powoli te objawy powinny ustępować. Proszę zgłaszać się na kontrolę do endokrynologa według zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi