Gość Jola Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam, po złamaniu dalszej części kości promieniowej z przemieszczeniem (lewej ręki, grudzień 2009) zastosowano u mnie nastawienie złamania oraz stabilizację drutami K (4-szt.), niestety po ich usunięciu mam problem z czuciem jakby podskórnym górnej części kciuka od paznokcia aż do miejsca blizn, czy chirurg przerwał mi nerw?, czy to czucie kiedyś wróci?, dodam, iż były problemy ze znalezieniem jednego druta i trzeba było trochę poszperać w moim ciele oraz ciężko wychodziły. Druga rzecz to to, iż bardzo mnie boli ręka-kość złamana i sąsiednia-czy mimo bólu ruszać nadgarstkiem?-czuję jakby opór a ręka ma ograniczoną ruchomość i chciałam ją rozćwiczyć lecz się boję. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 czy chirurg przerwał mi nerw? - zapewne doszło do podrażnienia nerwu (zapewne jakiegoś drobnego skórnego) w czasie złamania jak i w czasie zabiegu, to typowe dla takich urazów czy to czucie kiedyś wróci? - funkcja nerwu z reguły powraca całkowicie jednak bardzo wolno, dopiero po kilku miesiącach (do około pół roku) czy mimo bólu ruszać nadgarstkiem? - ręką można ruszać w zakresie wytrzymałości na ból, dobrze by było skonsultować się z rehabilitantem, który być może zaleci jakieś zabiegi rehabilitacyjne, pokaże jak ćwiczyć rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Ja miałem złamanie otwarte przedramienia- uszkodzenie nerwu prawego promieniowego. Druty w obu kościach przedramienia były 6 mieś. Podczas wyciągania wychodziły bardzo oporowo. Czucie skury od paznokcia kciuka po 12mieś wróciło trochę. na początku palce i nadgarstek był całkowicie nie władne po wyjęciu drutów przez 5 mieś zaczeła bardzo powoli powracać władność nadgarstka i palców. Rehabilitacja : ćwiczenia zalecone przez rehabilitanta oraz elektrosymulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość helena Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 p0łówa listopada złamana kosc prawej reki załozone 2 gwozdzie 7-dmy miesiac sie nie zrasta , ordynator powiedziałmiesiac temu ze zrost w pełni lekarz tego samego oddziału muwi ze jest zarodek zroatu i nie widzi pełnego zrost ,ręka dretwieje i boli co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi