Gość mpc Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam. Ostatnio zauważyłem z tyłu głowy (na lewej stronie, mniej więcej na wysokości ucha) mały guz. Wydaje mi się, że z prawej strony głowy na tej samej wysokości także coś takiego mi powstało (jest to ledwo wyczuwalne, ale jednak). Na forach czytałem, że to może być kostniak, jednak nie jestem pewien. Czy jest to groźne? Czy operacja jest konieczna, czy można z tym normalnie żyć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Najlepiej skonsultować się z tym problemem z lekarzem. Musi Cię zbadać, gdyż z opisu nie wiadomo co to jest. Na głowie najczęściej powstają kaszaki, a nie kostniaki. Od kostniaka łatwo je odróżnić gdyż są przesuwalne względem kości. Takie zmiany usuwa się chirurgicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpc Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Są to twarde, nieruchome guzy. Nie bolą przy dotykaniu, ani przyciskaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Jeśli kostniaki raczej z tym nic się nie da zrobić. Musisz skontaktować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witaj!!! Ja mam stwierdzonego kostniaka okolicy potylicznej i ja również mam guza z tyłu głowy pod włosami gdy kazałem mamie zobaczyć na ten guzek to powiedziała że on mi trochę wystaję za głowę ale nie dużo.Byłem już u chirurga onkologa i pani doktor powiedziała bez wahania że to jest kostniak i jej zdaniem narasta ale musi mnie bardzo szybko zobaczyć neurochirurg.Ja mam jeszcze także poważne problemy z pamięcią i jak mnie boli mocno głowa to czuje że ten guzek mi pulsuje i staje się to nie do zniesienia jutro jadę do Poznania do Kliniki Neurochirurgii do Poradni Neurochirurgicznej i zobaczę co dalej ale ja też się boję.A co tam z twoim guzkiem czekam na twoją odpowiedź i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta M Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Cześć! Wczoraj wyczułam na głowie z tyłu mały guzek. Jest twardy, nie boli i nie przesuwa się. Czy to jest kaszak? Mój tata miał takie 2 kilka lat temu. Czytałam że kaszaki są genetyczne, ale nigdzie nie pisało że są twarde, tylko miękkie. Mam zamiar pójść z tym do lekarza, ale narazie nie mam takiej możliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paulina Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Czy kostniak umiesczczony w uchu może powodować kłopoty z pamięcią i ogólne osłabienie? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witam Ja mam guzek z tyłu głowy wyczuwalny pod palcem nie jest za duży , i nie jest za mały aby go ignorować . także nie wiem co z nim zrobić */ jak boli mnie głowa to jeszcze bardziej boli mnie ten guz *( także czekam na poradę co z tym guzem zrobić */ boję się że to może być jakiś nowotwór */ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mama marcina Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 witam .. mojego syna tez bolala czesto glowa , niedawno okazalo sie ze ma guza z prawej strony glowy. wyczuwalny pod palcem./ syn ma dopiero 12 lat, radze zglosic sie do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Cześć też to mam,nie boli ale rośnie i jest twardy.Boje się iść z tym do doktorka,ale będę musiał się przełamać.Nie mam migren,ani żadnych objawów ..tylko czasem piszczy mi w uszach ...załamałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piętnastolatka Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Cześć! Mam 15 lat, jestem dziewczyną, i właśnie niedługą chwilę temu z prawej strony wyczułam guzka palcem. Jest twardy, mały. Nie chcę mówić mamie, bo od razu będzie, że histeryzuję, z resztą jak zawsze. Jak go dotykam to raczej boli, i nie jest to guz taki od uderzenia, bo nigdzie się nie uderzyłam. Boję się, dlatego też weszłam od razu na internet, żeby się coś o tym dowiedzieć. Pomożecie!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Hej, nie czekajcie z tego typem guza. Ja miałam go na szczycie czaszki ( od dawna) i jakiś czas temu zaczął dawać silnie znać o osobie ( tak jakby znowu zaczął rosnąć ) . Ból głowy, rozciągająca się skóra na głowie i do tego ból włosów ( tj. wyrwać 1/4 włosów z głowy na raz ) . Byłam z tym u chirurga , który z uśmiechem na twarzy podjął się tego zabiegu, ale niestety przeliczył swoje umiejętności:-( Później zwykła kontrola u tego samego chirurga i tu nagle skierowanie w trybie pilnym na oddział onkologiczny... Później kolejny ruch pilne konsultacje z neurochirurgiem. Jestem po operacji i powiem szczerze, że się trochę obawiałam ( mam 2-małych dzieci ) , dzisiaj wróciłam z kontroli, szwy się goją ale jeszcze ich mi nie zdejmą , w przyszłym tygodniu jadę na kontrol do neurochirurga i czekam na wynik hist-pat. powodzenia i Wam życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Mam malego guzka kolo ucha jak go nacisne to boli niewiem co mam robic czy panikowac ze to moze byc cos powaznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Nie bójcie się czym prędzej tym lepiej miałem używanego kaszaka na plecach tluszczaka dużego bo bym kilkanaście lat i usywaneko kaszaka na tyle glowy roiło się jaj na psie wyniki oj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Weronika Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Hej tez pojawił mi sie guz w lewej strony na czole. Nie wiem od czego to uderzyła sie jedynie gdy byłam mała ale kilka cm dalej. Jest wyczuwalny pod palcem j boli kiedy dotykam nie wiem co to jest ale czytając wasze odpowiedzi trochę się obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Mam też coś takiego z lewej strony tyłu głowy na wysokości ucha, nie boli kiedy dotykam ale boję się że to może być coś poważnego, boje się, jestem jeszcze bardzo młody i nie chce umierać 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Choroby skóry zdjęcia =>> mojachoroba.pl/zdjecia_chorob/galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi