Gość Anna Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Opis USG - pojedyncze o prawidłowej strukturze węzły chłonne szyi wzdłuż mięśnia MOS po stronie lewej o wymiarach 1,2x0,3 i 1,0x0,3 i po stronie prawej w okolicy potylicznej o wymiarach 1,0x0,4 . Proszę o odpowiedz co oznacza ten opis ,czy takie węzły mogą przejść w proces patologiczny.Wyniki ostatniej morfologi są w normie oprócz limfocytów 47% ,czy taki obraz może być przyczyną początku poważnej choroby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Opis oznacza występowanie prawidłowych węzłów chłonnych czyli niepodejrzanych o patologię. Raczej nie ma podstaw do niepokoju i prawdopodobieństwa zmian złośliwych w węzłach. W przypadku wątpliwości dalszym postępowaniem diagnostycznym może być biopsja cienkoigłowa węzła chłonnego lub nawet pobranie (wycięcie całego węzła) z następowym badaniem histopatologicznym. O dalszym postępowaniu musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANNA Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 mam pytanko bylam dzis na usg i mam powiekszony wezel chlonny prawy o wymiarach 3.39 lekarz powiedzial ze z regoly prawy jest zawsze powiekszony ale ten jest troszke wiekszy czy mam sie bac...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 mialam przeprowadzana biopsje wezlow chlonnych szyji i wyniki sa takie wezel chlonny hypoechogenicznym wielkosci 14x10mm, wezel lewy w gr IIA wielkosci 19x10mm i prawy 11x6mm.Czy mam sie o co obawiac dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi