Gość Irena Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam serdecznie Mam wielki problem, moja córka 28 lat jest w USA i lekarze zalecili jej operację,: usunięcie zmaltretowanego ogona trzustki, przechodziła 4 razy usuwanie tkamieni z trzustki, - usunięcie kawałka dwunastnicy - woreczka źółciowego - połączenie tego wszystkiego. Bardzo sie martwię nie moge spać, prosze napisać, jakie sa rokowania i czy to jest konieczne. Może mi córka nie powiedziała wszystkiego. Acha ma jeszcze tez kamienie w woreczku. Błagam Pozdrawiam Irena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Nie udzielę Pani konkretnych odpowiedzi, bo tak na prawdę nie znam żadnych szczegółów klinicznych czyli z jakie powodu był zabieg, co dokładnie wykonano (opis zabiegu), jakie są badania obrazowe i laboratoryjne, jaki jest stan kliniczny pacjenta. Opisu Pani jest bardzo zdawkowy co zrobiono w USA (pęcherzy żółciowy z Pani opisu już został usunięty, więc nie ma już kamicy pęcherzykowej). Niestety nie mogę wytłumaczyć co i dlaczego wykonano konkretnie. Proszę o opisy ściśle medyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi