Gość Edyta Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam-dzisiaj właśnie oddawałam mocz do badania i po uzupełnieniu fiolki zauważyłam że na dnie pływa sobie coś jakby piasek-czy to możliwe,i co to oznacza?na wyniki muszę czekać do czwartku a trochę mnie to niepokoi,bardzo proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Być może to rzeczywiście drobne złogi schodzące z dróg moczowych. Normalna sytuacja czasami zdarzająca u pacjentów. Proszę się tym nie niepokoić i spokojnie poczekać na wynik badania ogólnego moczu. Wszelkie patologie związane z drogami moczowymi powinny zostać wykryte w tym badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KASIA :-( Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam, w wynichach badań moczu,stwierdzono ,,nieliczne kamienie* co to oznacza tak na prawde?bardzo sie bije wyzyty u lekarza i diagnozy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Prawdopodobnie ma Pani bardzo drobne złogi w układzie moczowym (tzw. piasek). Warto byłoby jeszcze wykonać USG układu moczowego celem rozpoznanie czy przypadkiem nie ma większych złogów. Takie drobne złogi są usuwane z organizmu samoistnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 moja 5letnia corka miala zapalenie pecherza moczowego w ubieglym roku latem,a wczoraja wieczorem wysikala sie ostatni raz przed pojsciem spac do nocnika i mowi ze ja boli gdy oddaje mocz w nocniku zauwazylam piasek na dnie:(co to moze oznaczac?dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi