Gość Jadwiga Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Witam Miałam badania zmian skórnych, nie mogę się doprosić o informację co one oznaczają, strasznie się martwię... Informację które mam: Diagnoza histopatologiczna: Naevus melanocyticus papillomatosus dermalis Rozpoznanie: Naevus(w) pigmentosus cutis susp Bardzo proszę o informację, co to jest, nawet jeśli miała by być najgorsza ! Ta niepewność jest straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Diagnoza histopatologiczna: Naevus melanocyticus papillomatosus dermalis Znamię melanocytowe brodawczakowate skóry(Znamiona melanocytowe, łagodny nowotwór, nigdy nie złośliwieje). Rozpoznanie: Naevus(w) pigmentosus cutis susp Podejrzenie znamiona barwnikowego skóry Dobrze jest,to usunąć gdyż może być podłożem powstania czerniak złośliwego,w tej chwili nic groźnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Naevus malentocytius compositus papulosus parvus Spitz cutis.Excisio completa. Czy ktoś mi to przetlumaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Znamię barwnikowe- złożone grudkowe małe Spitz*a. Wycięcie kompletne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dziękuję bardzo :) Czyli że po sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IZA Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Naevus pigmentosus compositus. Excisio completa. CO TO ZNACZY?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IZA Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Naevus melanocytius iunctionalis.Excisio completa CZY KTOS MI TO PRZETLMACZY? Dziekuje z góry ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Proszę mi napisać czy naevus spitz jesli został w całosci wycięty czy moga być przezuty.Naprawde nic niewiem na temat tej choroby,proszę kogoś o pomoc w odpowiedzi na moje pytanie ,dodam że 2 tygodnie temu przeszłm zabiek polegajacy na usunięciu znamienia.Z góry dziękuje za jakąkolwiek odpowieć.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emc Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Uspokój się spitz nie jest złośliwy nie będzie przerzutów bo niby z czego?? To tak jakby Ci usunęli kurzajkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 mam pytanie mialam robione badanie histopatologicznei wynikiem rozpoznania bylo: Naevus melanocyticus compositus partim papillosus. Czy ktos mogl by mi powiedzieć co to znaczy???Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Znamię barwnikowe złożone częściowo brodawkowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 aa czy to cos grożnego ?raczej nie?prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oliza Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Może ktoś mi napisać co to znaczy?? .... Naevus melanocyticus compositus praecipue dermalis. Excisio completa. Pielegniarka mi powiedziałą ze nie mam sie martwic ale wiecie co ona moze wiedziec to przeciez nie lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małogorzta Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 W szpitalu niestety niczego nie mogłam sie dowiedziec lekarz nie wiedziałam co znaczy naevus wiec watpie juz we wszytko Co prawda chirurg.Naevus lentioginalis junctionalis melanocyticus.Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Naevus dermalis papillaris pigmentosus - to opis mojego badania histopatologicznego. Czy moglabym prosic o przetlumaczenie? Zupelnie nie wiem co to znaczy i czy mam sie bac. Dodam, ze jestem w 8 miesiacu ciazy, po wycieciu zmienionego w jej trakcie pieprzyka. Z góry dziekuje i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marianna Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 diagnoza histopatologiczna : Naevus melanocyticus dermalis No II Verruca vulgaris bardzo prosiłabym o przetłumaczenie Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria. Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Miałam wycięty włókniak sromu. Otrzymałam wynik badania histopatologicznego. Chciałabym się dowiedzieć co znaczy rozpoznanie mikroskopowe: - Naevus dermalis pigmentosus. - Excisio completa. Proszę o przetłumaczenie mi tego wyniku badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość *looool* Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Naervus melanocyticus pigmentosus compositus. Excisio completa. Moze mi ktos to przetlumaczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam, proszę o przetłumaczenie wyniku badania histopatologicznego: Naevus melanocyticus - coeruleus parvus desmoplasticus cutis. Excisio copmleta. Z góry dziękuję:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TOMEK Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 excisio completa naevus melanocyticus iunctianalis - co to ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joL Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 ja wiem że Excisio completa - to wycięte w całości czyli chyba ok. ja tak miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ula Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 może ktoś przetłumaczy : Naevus melanocyticus compositus dysplasticus parvus cutis ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 bardzo bym prosił osobę która zna się na tłumaczeniu łaciny medycznej co znaczy Naevus melanocyticus compositus minutum. Excisio radicalis proszę odpisać na adres dkuna1@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arko Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam mam prośbę czy ktoś by mógł mi przetłumaczyć co oznacza to zdanie naevus pigmentosus dermalis papillaris z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominik Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Mógłby Ktoś przetlumaczyć nazwy 2óch chorób na język polski/? 1) Papillomatosis florida cutis verruciformis 2) Tripe palmar syndrome z góry bardzo Dziękuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi