Gość marta Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Od 15 dni zazywam omeprazol w związku z podejrzeniem wrzodów. Wszystkie dolegliwości oprócz bólów brzucha ustapiły, jednak trzy dni temu jak i dzisiaj zauważyłam krew w toalecie po wypróżnieniu. Sam stolec nie był czarny ani zabarwiony krwią, ale woda w toalecie miała kolor jasno czerwony. Martwię się ponieważ zdarzyło się to drugi raz w ciągu trzech dni, w międzyczasie nie wypróżniałam się ponieważ lekkostrawna dieta osłabia w moim przypadku pracę jelit. Czy powinnam się zgłosic do lekarza ponownie jeżeli zażywam leki, czy odczekać jeszcze jakiś czas? dziekuje za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Tak, koniecznie należy skonsultować się ponownie z lekarzem. Świeża krew może być oznaką krwawienia z dolnego odcinka przewodu pokarmowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 zauważyłam również drobne skrzepy krwi pokrywające stolec. Czy takie krwawienie jest sprawa pilną czy mogę poczekac parę dni na wizytę?Dziękuję za poradę, bardzo się niepokoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Można poczekać kilka dni na wizytę. Jeśli krwi nie ma w większej ilości nie ma pilności w wizycie u lekarza. Zapewne będą konieczne badania szczegółowe (nawet być może kolonoskopia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi