Gość Ewa Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Mój siostrzeniec ma 1,5 miesiąca na główce z tyłu ma guz (4-5cm) najpierw lekarze mówili,że to wodniak póżniej zrobili tomograf i wymienili 6ść nazw nawet ich nie pamiętam ,w tym była przepuklina i czerniak a teraz to niby tłuszczak.Czy to grożne i niebezpieczne dla takiego maluszka?Jak to się leczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Tłuszczak to zmiana łagodna. Można ją usunąć ze względów kosmetycznych, ale jeśli nie sprawia dolegliwości można ją pozostawić. W przypadku innych zmian należy osobiście konsultować się z lekarzami prowadzącymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 u mojego syna stwierdzili ze wodniaka głowy i przepuchline i anemnie w poniedziałek jade na szczecin zeby pomogli i znak zapytana on dopiero ma 3 miesiące jeszcze durzo zycia ma przed sobą prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aldona Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 moja mała ma 5 miesiecy i tez zauwazyłam u niej guzka z tyłu głowi pytałam lekarza i mi powiedział ze to jakis wezeł chłonny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrycja Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 moja córka też ma 3 w różnych rozmiarach i w sumie jak pamiętam to od dawna, pytanie tylko kiedy to się wchłonie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anik Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Trzeba zrobić rezonans magnetyczny lub tomografie komputerowa głowy. Ja nie wierzę lekarzom jeśli chodzi o takie diagnozy jak np tłuszczak. Leżałam ostatnio z kobietą w szpitalu której dziewczynka czyli córka miała ciągle podejrzenie tłuszczaka. Potem okazało się że dziewczynka w wieku 4 lat miała bardzo dużego guza którego trzeba było pilnie operować i niewiadomo czy to nie rak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi