Gość Renata Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Ostatnio miałam robioną mammografię. Wyniki-cytuję: *Sutki o budowie gruczołowej, mammograficznie gęste bez pogrubienia skóry, z licznymi rozsianymi mikrozwapnieniami o charakterze mastopatycznym w prawym*. Co to znaczy, czy to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Nie, to oznacza, że zmiany w sutku są spowodowane przewlekłymi stanami zapalnymi, które spowodowały wystąpienie następowe rozsianych ognisk zwapnienia. Proszę ten wynik skonsultować z lekarzem kierującym na badanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ja również miałam mikrozwapnienia w piersi i onkolog zadecydował o ich usunięciu i poddaniu szczegółowym badaniom histopatologicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 A...na początku zrobiono mi biopsję grboigłową ,która nie dała miarodajnych wyników, dlatego zdecydowano o zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ja około 11 lat temu usunęłm skupisko mikrozwapnień i do dziś jest ok Kontroluję mamaografię co rok i USG co pół roku , mam już ponad 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Elu, a czy stosujesz jakąś specjalistyczną dietę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renia Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Moim zdaniem powinnaś natychmiast pójść do dobrego onkologa *od piersi*. Ja miałam taki sam opis z mammografi którą wykonałam dwa lata temu i lekarz kierujący zapewniał mine , że wszystko w porządku. Pół roku temu wyczulam sobie guza w miejscu gdzie miałam owe mikrozwapnienie Stan był już tak zaawansowany , ze musiano mi amputować pierś. W szpitalu na łóżku obok mnie leżała Pani której usuwano tylko mikrozwapnienie ( ono miało charakter złośliwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi