Gość Dominika Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam, ok. 2 tygodni temu wyczułam jeden guzek w okolicy ucha, lekarz stwierdził, że to ganglion i przepisał maść rozgrzewającą. Nie pomogło, guzek w szybkim tempie się powiększył i powstał obok niego drugi. Bolą mnie praktycznie cały czas, przy dotyku ból się nasila. Wynik biopsji aspiracyjnej cienkoigłowej: BAC dwóch leżących obok siebie palpacyjnych, hypoechogenicznych zgrubień okolicy przyusznej lewej. Treść białkowa i bardzo liczne, rozsiane, w grupach i gniazdach komórki limfoidalne bez cech atypii oraz gniazda i pasma komórek nabłonkowatych. Proszę o odpowiedź co dalej robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Z wynikiem należy skonsultować się z laryngologiem. Zmiany będzie trzeba najprawdopodobniej usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominika Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie, na usg wyszło, że mam jeszcze 4 torbiele w szyi, po lewej stronie ok 6 x 9 mm, endokrynolog skierował mnie na biopsję, ale nic z tym nie zrobiono. Nie wiem w dalszym ciągu czy mam pozostawić to *samemu sobie* czy udać się z tym dalej .. jeśli tak do kogo ? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Jeśli są to torbiele boczne szyi (tzw. oskrzelowe) najlepiej w tej sprawie skonsultować się z laryngologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi