Gość Zosia Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Dzien dobry! Przepraszam, nie mam tu polskich liter. Mam cukrzyce, nadwage, 60 lat. W marcu operowano mnie z powodu polipa w jelicie cienkim (szesciokrotna niedroznosc jelit). Nastepnie pojawila sie przepuklina brzuszna (mala), ktora operowano 17 grudnia (wstawienie siatki). Operacje wykonane sa starannie, warunki w szpitalu idealne, ale ja jestem trudna pacjentka tj. zle, powoli, goja mi sie rany i skaleczenia. Mam tez mala krzepliwosc krwi, a po operacji standartowo otrzymuje srodki przeciwzakrzepowe. Mialam juz w zyciu 4 operacje i 5 razy narkoze. Teraz, miesiac po ostatniej operacji, stwierdzono u mnie krwiak wielkosci 5 na 6cm. Chirurg chce go operowac natychmiast (nie mam jeszcze zadnej infekcji) tzn za 2 dni, anestezjolog ma watpliwosci. Mam problemy z sercem (blok obustronny i przy operacji polipa pojawilo sie migotanie przedsionkow). Czy nie lepiej byloby obserwowac starannie ten krwiak (robiac USG i badabie krwi co 2-3 tygodnie -moge to robic)? Jestem w wyjatkowo dobrej sytuacji z punktu widzenia dostepu do badan. W miedzyczasie moglabym stosowac Lioton i nagrzewania. Bardzo prosze o szybka odpowiedz! Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Czy nie lepiej byloby obserwowac starannie ten krwiak (robiac USG i badabie krwi co 2-3 tygodnie -moge to robic)? - nie mam możliwości zbadania dokładnie w jakim Pani jest stanie klinicznym, jaki zasięg jest tego krwiaka, czy jest on zorganizowany czy nie, jaka jest jego lokalizacja, aby móc podejmować jakiekolwiek decyzje. Skoro chirurg po badaniu zadecydował o zabiegu należy stosować się do zaleceń lekarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi