Gość RENATA Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Mam guza w lewej nodze niżej kolana który cały czas rosnie i boli guz miał pół roku temu wielkosc 6x 3cm. Czeka mnie operacja usuniecia go ale nikt nie jest w stanie mi powiedziec czy potem bede mogła chodzić. miałam badanie rezonansu i oto wynik : BadanieMR stawu kolanowego lewego badanie wykonano w sekwencji FSE, FATSAT, w obrazach T1, PD I T2- zależnych przed i po podaniu CM. W dole podkolanowym, w lini środkowej od poziomu przyczepu piszczelowego więzadła krzyzowego tylnego widoczna jest lita struktura o sygnale w obrazach T1- zaleznych zblizonym do miesni , intensywnie wzmacniajaca sie po podaniu CM o wymiarach w płaszczyżnie strzałkowej około 6 x 3 cm. Zmiana jest dobrze ograniczona , naczynia podkolanowe modeluje i przemieszcza na strone boczna .Połozona jest miedzy grupami mięsniowymi. Sygnał mięsni prawidłowy. Nie wiem co ten opis znaczy i czy to coś powaznego. Prosze o odpowiedz . Z góry DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Ostatecznym potwierdzeniem rozpoznania zmiany będzie wynik badania histopatologicznego usuniętej zmiany. Bez tego w zasadzie trudno powiedzieć (nie widząc również samego wyniku badania) czym faktycznie jest ta zmiana. Odnośnie dalszej sprawności to zależy ona przede wszystkim od przebiegu zabiegu. Wszelkie wątpliwości powinni rowiać lekarze prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi