Gość Roksana Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mam wystającą skórę przy odbycie - nie wygląda to zbyt dobrze i dodatkowo bardzo się tego wstydzę - wydaje mi się, że wygląda to bardzo nieestetycznie, wręcz chorobowo. Poza tym przy większym wysiłku mój odbyt przybiera kształt *kalafiora*. Wychodzi część wewnętrzna (zdiagnozowano u mnie hemoroidy II stopnia) i to już wygląda okropnie. Mam pytanie - czy po usunięciu żylaków metodą Barrona coś się zmieni? Czy do usunięcia żylaków lepsza jest w/w metoda czy też metoda Hemoron? Co z wystającą skórą- czy mogę się jej pozbyć i czy jest to zabieg bezpieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 czy po usunięciu żylaków metodą Barrona coś się zmieni? - tak, żylaki, które zostaną zagumkowane odpadną, będzie mniej skóry odstawać z ujścia odbytu Czy do usunięcia żylaków lepsza jest w/w metoda czy też metoda Hemoron? - metoda Barrona jest bardziej skuteczna i bardziej polecana przez proktologów czy mogę się jej pozbyć i czy jest to zabieg bezpieczny? - nadmiar skóry można jedynie pozbyć się klasyczną metodą operacyjną (usunięcie na ostro skalpelem), metoda Barrona zarezerwowana jest tylko dla żylaków (hemoroidów) odbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Roksana Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pomogła mi podjąć decyzję co do metody usunięcia hemoroidów. Mam pytanie jeszcze co do skóry - czy operacja usunięcia tej skóry jest bezpieczna? Gdzie można ją ewentualnie przeprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 czy operacja usunięcia tej skóry jest bezpieczna? - tak, zwykle nie niesie za sobą żadnych powikłań Gdzie można ją ewentualnie przeprowadzić? - można ją przeprowadzić na oddziale chirurgicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Roksana Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Mam jeszcze małe pytanie - czy usunięcie tej skóry robi chirurg proktolog, czy też może to zrobić inny chirurg np. ginekolog...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Najlepiej taki zabieg wykonać u proktologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lusi Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 mam pytanie? Na jak długo mogę mieć spokój z kolejnym wystąpieniem żylaków odbytu po usunięciu ich metodą Barrona? Lusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miśka Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witam, mam ten sam problem z tym, że nie mam hemoroidów, ale po ciąży miałam baaardzo rozciągniętą skórę i wiele rozstępów... I zostało mi jej w nadmiarze właśnie przy odbycie ma długość ok 1 cm. Jest to bardzo *niewygodne* gdyż, nie mogę założyć nic obcisłego, bo zaraz mi się to obciera i zaczyna boleć. Więc chciałabym się tego również pozbyć. Tylko, że mam wiele pytań.... M.in. czy mogę to zrobić bezpłatnie, czy też będę musiała wyłożyć na to swoje pieniądze? Ile wynosi okres rekonwalescencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ada Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 mam ten sam problem po urodzeniu dziecka zostal mi nadmiar skory przy odbycie w ciazy przytylam 20 kg, czy lepiej usunac ten nadmiar czy nie i czy z czasem on zmaleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Witam. Mam ten sam problem z wystajaca skora z odbytu co robic? I do jakiego lekarza mam sie zglosic bezposrednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość irek76 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Skutecznym preparatem w leczeniu wstydliwych dolegliwości odbytu wydaje się preparat Proctolact. Odwiedziłem ostatnio stronę pod adresem www.proctolact.pl i po przeczytanej lekturze na temat tego farmaceutyku już zacząłem go stosować. Na razie nie widzę spektakularnych efektów ale warto być cierpliwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi