Gość Marek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Witam.Czy mozna jakos rozpoznac czy węzły chłonne tworzą pakiety jakos obmacując węzły itp.?Ponieważ mam powiekszone wezly chlonne pachwinowe i wyczuwam tam pare kulek.I nie wiem czy sa to pakiety czy nie a do lekarza zbyt bardzo boje sie isc.Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Węzły chłonne ułożone są w pakiety kiedy leżą obok siebie i tworzą jakby jedną strukturę. Ostateczna ocena należy do lekarza, który będzie miał możliwość zbadania Pana osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldi Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 a co o tym sądzić * Obustronnie na szyi widoczne nie tworzące pakietów węzły chłonne stłuszczałe poinfekcyjne wielkośći do 11 +7 mm Czy to coś poważnego . czy z tego można się wyleczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Tak jak napisano są to węzły chłonne powstałe jako następstwo przebytych infekcji zapewne górnych dróg oddechowych. Węzły są zwyrodniałe słuszczeniowe. Takie węzły nie leczy się. One już takie pozostaną jako następstwo przebytych infekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość natalia28 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 na wypisie ze szpitala napisali mi* guz/pakiet powiększonych węzłów chłonnych uciskających nadnercze lewe oraz zespół cushinga co mam o tym myśleć czy to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi