Gość aga z uk Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Dzień dobry, poł tora roku temu urodziłam dziecko w połowie ciąży ginekolog stwierdził przepukline brzusznął po poł roku od porodu zgłosiłam sie na operacje przepukliny chirurg powiedział że ciężko było zsztyć mieśnie bo zabardzo sie rozeszły nie użyto siatki i do tej pory mam w miejscu przepukliny mam miekka gólke zaznaczam ze po operacji nie ćwiczłam, co mam zrobić by brzuch wrocił do normalnego wyglądu czy nie jest na to za późno, i czy gdybym teraz zaszła w ciąże mięśnie by nie wytrzymały i ponownie by się rozeszły? z góry dziekuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Należy zacząć ćwiczyc. Przez wzmocnienie mięśni prostych brzucha rozejście się tych mięśni może się zmniejszyć. Jeśli zajdzie Pani w ciążę prawdopodobieństwo całkowitego rozejścia się mięśni oraz wystąpienia ponownej przepuklny jest duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Czy moge starac sie o dziecko jak mam pszepuchline kresy bialej czy zagraza to dziecku czy mi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi