Gość Iwona Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Przez ostatnie 7 lat mam niewielką wystającą narośl zewnętrzną pokrytą skórą, przypominającą hemoroid, bez żadnych objawów, krwawienie, bólu czy swędzenia. W ostatnim czasie przed sprawami kobiecymi i w trakcie (miesiączka) staje się on przekrwiony i bolący - występuje także obrzęk tej narośli, także podczas występowania niskiej temperatury na zewnątrz. Jestem osobą szczupłą, nie występują u mnie zaparcia. Stosowałam także kremy na hemoroidy po badaniu przez mojego ginekologa. Czy powinnam od razu bezpośrednio skierować się na operację chirurgiczną odbytu ? Z kim należałoby się skonsultować w tej sprawie ? Czy może to być guzek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Być może to żylak odbytu, zwłókniały lub też jakiś polip. Trudno mi określić bez badania. Raczej to pewnie nic groźnego. Dobrze by było w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem najlepiej proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi