Gość Marian z Libiąż Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jestem po zabiegu wycięcia pęcherzyka żółciowego metoda laparoskopijną.W drugim dniu pobytu w szpitalu zaczeły mi drętwieć dwa palce prawej ręki, lekarz stwierdził że to od drenażu wątroby i po wyjęciu objawy ustapią. Faktycznie ustąpiły, ale jestem już 5 dni po zabiegu a moja ręka jest bardzo słaba poza tym nadal boli mnie kręgosłup jak troszkę pochodzę. Czy to ma coś wspólnego z zabiegiem, narkozą czy to coś izupełnie nnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 To zapewne jest spowodowane długotrwałym unieruchomieniem ciała (w czasie zabiegu i po nim) co wywołuje dolegliwości ze strony kręgosłupa (w tym zaburzenia w unerwieniu kończyn co może przejawiać się osłabieniem ręki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marian Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ale zabigł trwał przecież krótko. Przed zabigiem objawy bólu kręgosłupa były podobne, ale w tedy tłumaczyłem sobie że to promieniowanie od woreczka teraz mam wątpliwości co mi jesze jest. Ogólnie po zabiegu to się czuje rewlacja chodzę, jem i wykonuje wsztstkie czynności normalnie oprócz podnoszenia i dlatego moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi