Gość Piotr Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam mam na imię Piotr i mam 20 lat przeczytałem chyba wszystkie wątki na temat pęcherzyka żółciowego na tym forum i zawsze widzę wpisy typu po miesiącu od zabiegu laparoskopowo można jeść wszystko i spożywać alkohol w rozsądnych ilościach ale dlaczego w rozsądnych jeśli z jedzeniem przynajmniej w moim przypadku nie ma problemu jem wszystko i to nawet więcej nisz wcześniej co mnie czasem dziwi i jest ok to czemu nie mogę pić np 5 czy 7 piw jak dawniej czy 0,5 czy 0,7 wódki w dwoje lub troje..? Prosił bym o wypowiedzi lekarzy, pozdrawiam i z góry dziękuje. Dodam że jestem po zabiegu ponad miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Co tu wiele wyjaśniać. Alkohol w dużych ilościach szkodzi i to wszystkim ludziom tym z pęcherzykiem i tym bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pitotr Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Ale czy pęcherzyk jest bardzo potrzebny do rozkładu alkoholu w organizmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Nie, nie spełnia w tym względzie żadnej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda04 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Czyli, czy z nim czy bez niego jeśli chodzi o alkohol to jest tak samo ? czy żółć stanowi jakaś dużą role w przetwarzaniu tego alkoholu bo jak wiadomo woreczek magazynował cześć żółci a teraz jest jej mniej to jak to jest z tym dokładnie ? Przepraszam za problem ale chciała bym się czegoś o tym dowiedzieć. Mówią że ciekawość to pierwszy stopień do piekła ale ja lubię być ciekawa. *D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Czyli, czy z nim czy bez niego jeśli chodzi o alkohol to jest tak samo ? - tak czy żółć stanowi jakaś dużą role w przetwarzaniu tego alkoholu bo jak wiadomo woreczek magazynował cześć żółci a teraz jest jej mniej to jak to jest z tym dokładnie ? - komórki wątrobowe biorą bardzo ważną rolę w przemianie alkoholu (jego rozkładzie) w organizmie, żółć nie ma z tym nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jesteś 4 dzień po laparoskpi pęcherzyka żółciowego czy moge sobie wypić 3 ,piwk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi