Gość Anka Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam, obecnie mam 27 lat. W 14 roku życia przeszłam operację kręgosłupa z powodu skoliozy. Oparacja ta w skrócie polegała na wstawieniu implantów w celu wyprostowania kręgosłupa i przeszłam ją pomyślnie, tak, że skrzywienia prawie nie ma. Niepokoi mnie jednak jedna rzecz. Na drugi dzień po operacji, jak tylko się obudziłam, poczułam ból w prawym podbrzuszu, bardzo nisko. Ból ten czuję do dziś, mimo, iż od operacji upłynęło 13 lat. Jest to stały ból, który codziennie odczuwam z takim samym natężeniem, niezależnie od dnia cyklu i ucisku. Prócz tego od czterech lat mam objawy IBS, ostatnio - podejrzenie celiakii. Poza tym nie mam innych objawów, często czuję duże zmęczenie. Byłam z tym u chirurga, ginekologa i nikt z lekarzy nie potrafił mi pomóc. Bardzo prosze o jakiś trop, co to może byc i jakie powinnam wykonac badania lub do kogo się udac? Z góry dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Być może jest to ból związany z zabiegiem. Wszystko zależy na jakim poziomie kręgosłupa wstawione zostały implanty. W tej okolicy ból może być związany np. z nieswoistym zapaleniem jelit, przepukliną, chorobami dróg moczowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi