Gość teresa Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam. Od prawie dwóch lat leczę guza tarczycy (płat prawy). Początkowo miał ok 2 cm. Lekarz, u którego się leczyłam stosował leczenie farmakologiczne i stanowczo odradzał usuwanie. W miarę upływu czasu odczuwałam coraz silniejszy ucisk,a nawet duszności. Przez 4 miesiące byłam za granicą, kiedy wróciłam udałam się do innego lekarza, ten po badaniu stwierdził guza 7 cm i zalecił natychmiastowe usunięcie. Zaniepokoił się także szybkim wzrostem guza. Ostatnie badanie cytologiczne: w rozmazie komórek nowotworowych złoścliwych nie stwierdzono, widoczny jest koloid, liczne erytrocyty i tyreocyty. Bardzo proszę o poradę, bo nie wiem już co robić... Mam 46 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Wskazaniem do leczenie operacyjnego jest guz o średnicy powyżej 35 mm, a Pani zmiana ma już 7 cm. W takiej zmianie występuje duże ryzyko wystepowania nowotworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teresa Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 dzięki za porade:) jestem już po operacji, cieszę się, że się zdecydowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 mialam 3 guzy tarczycy.jestem juz rok po operacji.Ciesze sie ze sie zdecydowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi